Hlavní obsah

Mladík se vloupal do pražského fitcentra, zdemoloval ho a pak tam usnul

– Praha
Novinky, jdu

Zvláštní vloupání museli v pátek řešit policisté z Prahy. Pachatel, který se vloupal do fitness centra, totiž na místě činu usnul. Spícího jej v jednom z kumbálů ráno našel majitel provozovny. Devatenáctiletému mladíkovi teď za vloupání hrozí až pět let vězení.

Foto: Policie ČR

Mladík po sobě ve fitku zanechal spoušť

Článek

„Přibližně v sedm hodin ráno přijali operátoři linky 158 oznámení o vloupání do fitness centra v ulici Prusíkova v Praze 5, kdy pachatel se měl ještě stále nacházet na místě,“ uvedl mluvčí policie Tomáš Hulan.

Majitel dle něj přišel do fitness centra krátce před sedmou hodinou. Tehdy zjistil, že se do provozovny někdo vloupal a zanechal po sobě spoušť v podobě nepořádku a zničeného vybavení. Při prohlídce škod pak našel v jednom z kumbálu spícího mladíka, kterého v místnosti okamžitě zamkl a přivolal policisty.

Foto: Policie ČR

Mladík na místě činu usnul, ráno už na něj čekali policisté

„Ti po příjezdu devatenáctiletého mladíka zadrželi a převezli na policejní služebnu pro podezření z trestných činů krádež a poškození cizí věci,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Mladík ve fitku doslova řádil

Podle mluvčího policie chtěl mladík, který měl být při vloupání pod vlivem pervitinu, své jednání odčinit tím, že celou provozovnu zamete. „I tak mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Způsobená škoda je v tuto chvíli vyčíslena na víc jak dvě stě tisíc korun,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám