Hlavní obsah

Na Náchodsku spadl vrtulník a explodoval

Právo, Novinky, lž, jap, kub
Slavoňov
Aktualizováno

Záchranáři, hasiči a policie zasahují na Náchodsku, kde spadl v pátek ráno vrtulník. Stroj po pádu explodoval a začal hořet, cestovali v něm dva lidé, kteří nehodu nepřežili. Okolnosti tragédie vyšetřuje policie s leteckými odborníky.

Tragický pád vrtulníku na NáchodskuVideo: Aktu.cz

 
Článek

Havárie se stala u Slavoňova na Náchodsku krátce po deváté hodině ráno. Podle informací Novinek patřil čtyřmístný vrtulník soukromé společnosti a cestovali v něm dva lidé, kteří nehodu nepřežili.

Vrtulník Enstrom 480 provozuje společnost DSA pro LOM Praha. Jednou z obětí nehody byl pilot letecké záchranky a člen Horské služby Jizerské Hory Michal Beneš. Uvedla to Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje a Horská služba.

„Na místě byla nalezena dvě mrtvá těla,“ sdělil mluvčí záchranky Ivo Novák. Další zraněné podle něj záchranáři nezaznamenali.

Foto: Aktu.cz

Nehoda vrtulníku u Slavoňova

Stroj začal po pádu hořet. Když přijeli hasiči na místo, vrtulník byl již v plamenech. Uhasit se ho snažili svědci z řad místních obyvatel, ale jejich ruční hasicí přístroje nebyly tak účinné. Požár proto zlikvidovaly až přivolané jednotky hasičů.

Pád vrtulníku na NáchodskuVideo: Aktu.cz

„Požár zničil v podstatě celý prostor pro posádku a motorovou část. Zachován zůstal pouze ocas helikoptéry,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Vrtulník spadl uprostřed pole, asi 200 metrů od posledního obytného domu v obci. „Co jsem slyšel od lidí, tak kroužil ve větší výšce a pak to vzal kolmo dolů,“ řekl starosta Slavoňova Michal Suchánek.

Foto: Mapy.cz

Trasa letu vrtulníku před pádem

„Vrtulník Enstrom 480 byl provozován společností DSA a prováděl výcvikový let na trati Hradec Králové–Nové Město nad Metují a lety v prostoru. Na palubě vrtulníku byli dva členové posádky,“ uvedla společnost v prohlášení na svých webových stránkách s tím, že vedení a zaměstnanci společnosti DSA chtějí vyjádřit nejhlubší soustrast rodině a přátelům letové posádky.

Reklama

Výběr článků

Načítám