Hlavní obsah

Policista v modré fabii, který chtěl pokutovat řidiče, není falešný. Pracuje u cizinecké policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž, který ve fabii, v níž měl modrý maják, zastavil v neděli řidiče na Mělnicku a chtěl po něm uhradit pokutu, patří k cizinecké policii. Informoval o tom v pondělí policejní mluvčí Jozef Bocán s tím, že muž jednal ve svém volnu a bylo s ním zahájeno kázeňské řízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž zastavil řidiče na Mělnicku a chtěl pokutu Video: Pro Novinky Jiří Kopřiva

 
Článek

„Jde o policistu zařazeného ve struktuře Ředitelství služby cizinecké policie, který se jednání dopustil ve svém volnu, služební funkcionář s ním okamžitě zahájil kázeňské řízení,“ uvedl mluvčí.

„V tuto chvíli nelze předjímat, jakým směrem se věc bude dále ubírat. Důležité pro další postup bude i podání vysvětlení řidiče, který záznam jednání policisty pořídil. Na základě vyhodnocení všech skutečností se služební funkcionář rozhodne o dalším postupu,“ doplnil.

Vyzval zároveň případné další řidiče, kteří se s něčím podobným v minulosti setkali, aby se přihlásili. Informace lze podat na telefonním čísle 974 836 051.

Na případ upozornil řidič, který celý incident natočil na kameru. Na videu natočeném u obce Medonosy lze vidět, jak autora záznamu předjede modrá Škoda Fabia s majáky za zadním oknem a řidiče zastaví. Následně k němu přijde muž, který tvrdí, že je policista, což prý dokládal máváním nějakou kartičkou s nápisem „policie“.

Řidič zaplatit odmítal a muži řekl, že se obrátí na tísňovou linku, aby si ověřil jeho příslušnost k policii. Na to však muž nepočkal a rychle z místa zmizel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám