Hlavní obsah

Na Chrudimsku se srazil osobní vlak s nákladním, pět lidí je zraněno

Chrudim
Aktualizováno

Policie a záchranáři v pondělí zasahovali u srážky osobního a nákladního vlaku na Chrudimsku. Podle záchranářů bylo zraněno pět lidí, z toho dva středně těžce.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda vlaků na PardubickuVideo: Zdeněk Seiner, Právo

 
Článek

Srážka se odehrála mezi stanicemi Ronov nad Doubravou a Žleby před jednou hodinou odpoledne.

„Mohu potvrdit, že došlo ke srážce osobního a nákladního vlaku,“ řekla Novinkám mluvčí policie Renata Štěpánková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Nákladní vlak, který se srazil s osobním.

U nehody zasahovali nejen záchranáři z Pardubického kraje, ale i ze Středočeského. „Tři osoby utrpěly lehká zranění, hlavně naraženiny dolních končetin a hrudníku. Zranění byli převezeni do nemocnice v Čáslavi. Dva lidé s těžším zraněním, jeden s frakturou bérce a další s poraněním hlavy, byli sanitkou transportováni do krajské nemocnice v Pardubicích,“ sdělil mluvčí záchranářů Aleš Malý.

Podle mluvčí hasičů Venduly Horákové jelo v osobním vlaku 15 lidí, někteří z nich odešli bez zranění z místa nehody. Cestujícím pomáhalo šest jednotek hasičů.

Foto: HZS Pardubického kraje

Při nehodě se zranilo šest lidí.

České dráhy původně uváděly, že mohlo být zraněno až 12 cestujících. „Došlo k čelní srážce manipulačního vlaku s osobním vlakem z Třemošnice do Čáslavi. Osobní vlak odjížděl z Třemošnice ve 12:10 a do Čáslavi měl přijet ve 12:43. V tuto chvíli nelze vyloučit, že k nehodě došlo v důsledku lidské chyby,” uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Přesné příčiny nehody bude vyšetřovat Drážní inspekce s policisty. Škodu Drážní inspekce vyčíslila na 1,5 milionu korun.

Nehod a incidentů na železnici bylo v posledních dvou týdnech několik. Poslední incident je ze soboty, kdy proti sobě jely dva vlaky v Praze. Zastavily asi 37 metrů od sebe.

Minulou středu se srazily lokomotivy v Havlíčkově Brodě. Den předtím na nádraží v Jihlavě nabourala posunovaná souprava do osobního vlaku. Dva lidé se zranili. Před dvěma týdny jel šest kilometrů vlak bez strojvedoucího u Velkého Meziříčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám