Hlavní obsah

Řidič audi předjel na dálnici D6 policejní hlídku rychlostí 217 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

O 87 km/h překročil podle policie rychlost řidič audi na dálnici D6 na konci uplynulého týdne. Policisté ho zastavili a oznámili správnímu orgánu, kde mu hrozí pokuta a zákaz řízení.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič jel na D6 217 km/hVideo: Policie ČR

 
Článek

Třiatřicetiletý řidič audi předjel policejní hlídku v neděli poblíž Obilné na Chebsku. Radar v autě policistů ukázal, že projel rychlostí 217 km/h v místě, kde je povoleno 130 km/h.

Policisté proto vyrazili za ním. „Policisté s řidičem sepsali oznámení o přestupku, které bude oznámeno správnímu orgánu k projednání. Ten může řidiči uložit sankci 5 až 10 tisíc korun a zákaz řízení na dobu 6 až 12 měsíců,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Jak dále doplnil, řidič se již v minulosti dopustil stejného přestupku.

Passat na D11 předjel policisty dvoustovkou

Podobný případ se odehrál také ve čtvrtek, tentokrát na královéhradeckém úseku dálnice D11. Ve směru z Prahy na Hradec předjel policisty vysokou rychlostí Volkswagen Passat s polskou registrační značkou.

Policisté řidiče pronásledovali. „Vozidlo řítící se rychlostí 201 km/h krátce poté dostihli a za použití výstražného světelného a zvukového znamení riskantní jízdu muže cizí státní příslušnosti ukončili,” uvedla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

BEZ KOMENTÁŘE: Předjel policisty rychlostí převyšující 200 kmhVideo: Policie ČR

„Vzhledem k tomu, že řidič je cizí státní příslušnosti, byla řidiči uložena kauce ve výši 7000 Kč. V tomto případě je kauce chápana jako jistina pro případ, že by se řidič nedostavil k projednání spáchaného přestupku ke správnímu orgánu,” dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám