Hlavní obsah

Sieg Heil do všech stran. Muži z Jičína vystřelovala pravice i cestou na záchytku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Kriminalisté v Jičíně obvinili osmadvacetiletého muže, který podle svědků řádil loni v prosinci v jednom z obytných domů. Na lidi prý vykřikoval se zdviženou pravicí nacistický pozdrav Sieg Heil a bouchal sousedům na dveře. Podle policie opilému muži vystřelovala pravá ruka vzhůru i cestou na záchytku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Mluvčí policie Aleš Brendl ve čtvrtek sdělil, že incident se stal začátkem prosince. Muž se vrátil jednoho dne kolem desáté hodiny večer opilý domů a začal po obytném domě i z okna bytu na lidi kolem vykřikovat Sieg Heil.

HAJLOVÁNÍ V NĚMECKÉ CHOTĚBUZI
Skupina Syřanů v Chotěbuzi skandovala Sieg Heil

„Toto slovní spojení měl opakovat v každé větě a přitom měl zvedat nataženou pravou paži před sebe nad úroveň očí,“ popsal mluvčí chování, které odpovídá nacistickému pozdravu.

FAŠISTICKÉ DIVADÉLKO V KAŠPERSKÝCH HORÁCH
Za hajlování u piva dostali Romové podmínku

Muž pak podle Brendla bouchal sousedům do dveří a dělal v domě další nepořádek. „V uvedeném jednání měl pokračovat i druhého dne v ranních hodinách. Opakovaně měl vykřikovat neslušná slova a ničit zařízení domu,“ upřesnil mluvčí s tím, že snahy o nacistický pozdrav ho neopustily ani cestou na záchytku, kam ho vezla policejní eskorta. Obviněnému hrozí až tříleté vězení, v minulosti byl již trestán.

Reklama

Výběr článků

Načítám