Hlavní obsah

Skupina Syřanů v Chotěbuzi skandovala Sieg Heil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chotěbuz

Skupina mladých Syřanů v německé Chotěbuzi o víkendu provolávala nacistický pozdrav Sieg Heil (Sláva vítězství) a děsila tím okolí. Za projevy vyjadřující inklinaci k nacismu přitom v Německu hrozí až tři roky vězení. Informoval o tom místní deník Lausitzer Rundschau.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřování výtržnosti mladíků ve věku od sedmnácti do devětadvaceti let si převzala německá kriminálka. „Na to, proč to křičeli, se mě, prosím, neptejte,“ cituje Lausitzer Rundschau mluvčího chotěbuzské policie.

Policii přivolali vyděšení obyvatelé chotěbuzské čtvrti Saspow. Na tísňovou linku volali v sobotu krátce před půlnocí s tím, že skupina mužů na veřejném prostranství provolává nacistická hesla.

Když na místo dorazili policisté, s překvapením zjistili, že Sieg Heil, kterým se v době Třetí říše zdravili přívrženci nacistického vůdce Adolfa Hitlera, provolávali přistěhovalci ze Sýrie. Nyní jim tak kromě vyhoštění hrozí tři roky německého vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám