Hlavní obsah

V domě na Příbramsku vybuchla propan-butanová lahev, dítě utrpělo popáleniny

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Čtrnáctiletý chlapec byl popálen při úterním výbuchu propan-butanové lahve v domě na Příbramsku. Na místo přiletěl vrtulník záchranné služby.

Dva lidé byli zraněni při výbuchu propan-butanové lahveVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Výbuch otřásl domem v Březnici na Příbramsku po půl jedenácté dopoledne. Záchranná služba potvrdila, že u případu zasahovaly dvě posádky a letecká záchranná služba.

K události vyjely tři jednotky hasičů. „Dostali jsme oznámení o výbuchu plynu v rodinném domě, nakonec se ukázalo, že explodovala propan-butanová lahev. Hasiči uhasili požár v přízemí,“ řekla Novinkám mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Záchranáři ošetřili jednoho člověka. „Nezletilé dítě utrpělo popáleniny 1. a 2. stupně na 13 procentech těla. Nejvíce na rukou a nohou. Po ošetření bylo dítě letecky převezeno do pražské vinohradské nemocnice,“ sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Původní informace od hasičů, že se zranili dva lidé, se nepotvrdila. Dva dospělí, kteří byli na místě, ošetření nepožadovali.

Příčinami a okolnostmi případu se budou zabývat policisté a hasiči.

Reklama

Výběr článků

Načítám