Hlavní obsah

Do auta narazil zezadu kamion, převrátil se a blokuje hlavní trasu mezi Brnem a Vídní

Právo, Novinky, kub, miv
Pasohlávky
Aktualizováno

Na hlavním silničním tahu Brno–Vídeň se v pondělí ráno srazilo osobní auto s kamionem, který skončil převrácený na silnici. Při nehodě se dva lidé lehce zranili. Policie musela provoz na silnici I/52 zastavit a řidiče posílá na objízdné trasy.

Nehoda kamionu u PasohlávekVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

Nehoda se stala v úseku u hráze přes Novomlýnské nádrže, kde je dlouhodobě omezený provoz. Mluvčí policie Bohumil Malášek uvedl, že se srazil kamion s litevskou značkou a osobní auto Škoda Fabia.

„V osobním automobilu, který řídil jedenačtyřicetiletý řidič, byli lehce zraněni dva spolucestující. Jeden si stěžoval na bolest zad, ošetření ale odmítl, druhého převezli záchranáři k ošetření do nemocnice,” upřesnil mluvčí.

Foto: Policie ČR

Převrácený kamion u Pasohlávek

Řidič škody odbočoval ze silnice na účelovou komunikaci u novomlýnských nádrží, když do pravého zadní rohu jeho auta narazil za ním jedoucí litevský kamion převážející náklad rašeliny. „Dopadli jsme ještě dobře. Kolega má prokousnutý ret, tak putoval na ošetření. Ale taky to mohlo dopadnout mnohem hůř, kdyby nás nabral přímo na zadek auta,“ řekl Právu jeden z cestujících z auta.

Náraz zdemoloval fabii pravou zadní část a při střetu jí kamion doslova vyzul pneumatiku z disku, auto rovněž skončilo mimo silnici.

Foto: Policie ČR

Převrácený kamion u Pasohlávek

Kamion se po nárazu převrátil na pravý bok a do příkopu se vysypala část přepravované rašeliny. Jeho řidič vyvázl bez zranění. „Přesná příčina nehody a míra zavinění jednotlivých účastníků je předmětem dalšího šetření,“ podotkl mluvčí policie s tím, že hasiči z převráceného tahače odčerpali asi tisíc litrů nafty.

Policie kvůli odklízení následků nehody odklání dopravu na objízdnou trasu, která vede přes Pasohlávky a Brod nad Dyjí.

Reklama

Výběr článků

Načítám