Hlavní obsah

Muž z Liberecka poslal bývalé partnerce přes 1000 SMS a vydával se za policistu

Novinky, Michael Polák

Miluji tě. Za normálních okolností nevinný a spíše žádoucí vzkaz je teď jedním z důkazů v případu nebezpečného pronásledování, který vyšetřují policisté na Liberecku.

Foto: Michael Polák, Novinky

Vzkaz, který stalker nechal na autě své bývalé přítelkyně

Článek

Nápis, doprovázený typickým srdíčkem, zanechal na kapotě auta své bývalé partnerky jedenačtyřicetiletý muž z Liberecka. Kromě toho ale ženě, která se s ním loni v září po čtyřletém vztahu rozešla, napsal od září do ledna více než 1000 milostných zpráv, prozváněl ji ve dne i v noci, nebo ji kontaktoval osobně.

„Žena se bála opustit svůj byt ze strachu, že ho někde potká. Ačkoliv on bydlí v sousedním okrese, objevoval se v jejím městě i několikrát do týdne a snažil se ji vyhledat,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté, na něž se žena letos v lednu obrátila, zjistili, že muž byl ve své snaze setkat se s bývalou partnerkou velmi vynalézavý. „Informace o ní se snažil získat například tak, že se po telefonu vydával za kriminalistu a zjišťoval v jejím zaměstnání, jaké má pracovní směny. Jako důvod uvedl to, že s ní potřebuje hovořit kvůli dopravní nehodě,“ popsala mluvčí Baláková.

Psal i novému partnerovi

Svůj extrémní zájem cílil nejen na bývalou partnerku, ale i na jejího nového partnera, kterému také psal. „Jemu ovšem zasílal jen výhrůžné zprávy, aby se měl před ním na pozoru a podobně,“ upřesnila mluvčí policie.

Po vyhodnocení všech důkazů už policisté muže z Liberecka v závěru minulého týdne obvinili ze stalkingu. Teď mu hrozí až roční pobyt ve vězení.

Policisté v Libereckém kraji vyšetřovali loni 10 případů nebezpečného pronásledování, v celém Česku jich bylo 363. „Tímto vzkazujeme všem obětem stalkingu, že by si své trápení neměly nechávat jen pro sebe, ale že by měly včas požádat o pomoc,“ dodala Baláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám