Hlavní obsah

Dálnici D10 uzavřela nehoda sedmi aut a auto v protisměru

Právo, ČTK, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Dálnice D10 byla v pátek ráno na dvou místech na Mladoboleslavsku uzavřena. Na 46. kilometru ve směru na Prahu havarovalo sedm vozidel, jeden člověk se zranil. V úseku kolem 38. kilometru ve směru na Turnov policie dálnici uzavřela kvůli autu v protisměru, které způsobilo dvě lehčí nehody. Během dvou dnů jde o druhou nehodu na dálnici způsobenou autem v protisměru.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda na dálnici D10Video: Aktu.cz

 
Článek

Dálnice je v tomto místě již průjezdná, provoz byl omezen asi 30 minut, řekli mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa a hasičů Jaroslav Gabriel.

„Policisté přijali desítky oznámení od projíždějících řidičů o autě jedoucím v protisměru,” řekl Chalupa.

Během této jízdy se podle policie staly dvě lehké dopravní nehody. „Byly to lehčí srážky dvou aut, vše se obešlo bez zranění. Policie během zásahu uzavřela dálnici u Benátek nad Jizerou a na 31. kilometru byla 71letá řidička zastavena,“ dodala mluvčí středočeské policie Eva Hašlová.

Odtah auta, které jelo v protisměruVideo: Aktu.cz

Podle vyšetřovatelů nehody žena za volantem nebyla pod vlivem alkoholu, ale další okolnosti a příčiny jejího pochybení zatím policie nezveřejnila.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Auto řidičky, která jela na dálnici v protisměru.

Dálnice byla v místě zprůjezdněna po 7:40, před místem se vytvořila několikakilometrová kolona.

U Mladé Boleslavi na 46. kilometru ve směru na Prahu se srazilo sedm vozidel. „Nehoda ale neměla s jízdou v protisměru nic společného,“ doplnila Hašlová.

Dopravní nehoda na D5 pohledem z policejního vrtulníku.Video: Policie ČR

Událost byla původně ohlášena bez zranění, při zásahu hasičů a policistů si ale jeden z účastníků nehody začal stěžovat na zdravotní potíže, záchranná služba ho převezla do nemocnice. „Na místě provádíme protipožární opatření,” řekl Gabriel.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič natočil auto v protisměru před nehodou na D5 Video: Čtenář Novinek

Policie kvůli této nehodě dopravu odklání na 46. kilometru, místo nehody řidiči objedou přes Mladou Boleslav, zpět se mohou vrátit na 44. kilometru.

Auto v protisměru bouralo také ve čtvrtek odpoledne na dálnici D5 u Rokycan. Třiaosmdesátiletý muž vjel do protisměru a srazil se s peugeotem. Oba řidiči utrpěli vážná zranění. [celá zpráva]

Anketa

Máte nějakou zkušenost s autem v protisměru na dálnici?
Málem se mi stalo, že jsem tam sám vjel/a, ale včas mi to došlo.
11,8 %
Potkal/a jsem auto v protisměru.
23,8 %
Ne
64,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2347 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám