Hlavní obsah

Těžkooděnci v Plzni proti zuřivým chorvatským fanouškům vyjeli na koních

Novinky, jap
Aktualizováno

Chorvatští fotbaloví fanoušci, kteří se shromáždili u stadionu v Plzni před čtvrtečním utkáním domácích s Dinamem Záhřeb, se před zápasem pokusili vniknout na uzavřené sportoviště. Došlo ke střetům s těžkooděnci. Zápas začal ve 21:00 a skončil výhrou Plzně 2:1.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah těžkooděnců v PlzniVideo: Novinky

 
Článek

Na místě podle odhadů zasahovaly desítky policejních těžkooděnců. Policisté se potýkali se s rozvášněným davem, z něhož létaly světlice. V ulicích Plzně zůstanou policisté zřejmě po většinu noci na pátek.

Policisté ve čtvrtek použili i koně, pomocí nichž se pokusili fanoušky od stadionu vytlačit. Nasadili i slzný plyn.

Fandové po policejních koních házeli kovové zábrany, několik z nich proto skončilo v poutech. Někteří utrpěli zranění, musela být proto přivolána záchranná služba.

"V 19:15 nám byla hlášená hromadná potyčka na fotbalovém stadionu Štruncovy sady. Z místa jsme transportovali dva muže zasažené pepřovým sprejem a jednoho muže s lehkým zraněním dolní končetiny," popsala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Po 21. hodině večer dorazila ke stadionu skupina opozdilých chorvatských fanoušků, kteří měli vstupenky na zápas. Kvůli obavám z napadení ze strany jejich krajanů, kteří vstupenky nemají a zůstali před sportovištěm, šli ke vstupu s policejním doprovodem. Podle očekávání k napadení došlo a museli znovu zasahovat těžkooděnci i policisté na koních.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám