Hlavní obsah

Zkoušel jsem filmový scénář, řekl lupič, který s nožem přepadl 17letou dívku

Novinky, luh

Uměleckými pohnutkami vysvětloval svůj čin 22letý muž, který o víkendu na ulici v Dobranově na Českolipsku přepadl mladou dívku, ohrožoval ji nožem a požadoval její telefon. Policii tvrdil, že zkoušel filmový scénář o maskovaném drsňákovi. Dívka se odmítla svého telefonu vzdát a mladík z místa nakonec utekl, kriminalisté ho zadrželi ve čtvrtek. Po vyšetření skončil v péči psychiatrů, je však také obviněn z loupeže.

Foto: Policie ČR

Nůž, který použil mladík při přepadení.

Článek

O případu v pátek informovala policejní mluvčí Ivana Baláková. K přepadení došlo v neděli odpoledne u autobusové zastávky v Dobranově, když dívka mířila do České Lípy na florbalový zápas.

„Uslyšela za sebou praskání sněhu, otočila se a uviděla před sebou v obličeji maskovaného muže s velkým kuchyňským nožem v ruce. Nůž jí lupič přiložil k tělu a požadoval po ní mobilní telefon. Ačkoliv svoji výzvu vícekrát zopakoval, dívka mu ho nevydala,“ uvedla mluvčí.

Naštěstí lupiče vyrušil přijíždějící autobus, a tak z místa rychle utekl. Případu se ujali kriminalisté, kteří muže po několika dnech vypátrali – dopadli ho ve čtvrtek na Českolipsku.

„Po svém zadržení se kriminalistům k činu přiznal a zdůvodnil ho tím, že má v hlavě rozpracovaný filmový scénář o maskovaném drsňákovi, k jehož dokončení mu chyběla zkušenost s ozbrojeným přepadením,“ dodala mluvčí s tím, že mladíka policisté obvinili z loupeže.

Kriminalisté také požádali o jeho odborné psychiatrické vyšetření, lékaři poté rozhodli o okamžité hospitalizaci mladíka v psychiatrickém zařízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám