Hlavní obsah

Policista si podle inspekce nechával část pokut od řidičů

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policejní plat mu asi nestačil, a tak si dopravní policista z ústeckého krajského ředitelství údajně nechával část peněz vybraných na pokutách od více než stovky řidičů pro sebe.

Foto: Generální inspekce bezpečnostních sborů

Policista měl na bloky vypisovat jiné částky pokut.

Článek

Vyšetřovatelé Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) už ho koncem ledna obvinili ze zneužití pravomoci s hrozícím až tříletým trestem vězení.

„Policista za loňských prvních devět měsíců ukládal řidičům pokuty příkazem na místě, z nichž část prostředků neodevzdal, obohatil se tak nejméně o 40 200 korun,“ upřesnila v úterý na dotaz Práva mluvčí GIBS Ivana Nguyenová.

Muž zákona při kontrolách řidičů v Ústeckém kraji podle obvinění vypsal v rámci blokové pokuty vždy dvě různé částky. Na potvrzení, které předával řidiči, prý uvedl vyšší obnos, na tu část bloku, kterou následně odevzdal na svůj útvar, ale napsal nižší částku. „Finanční rozdíl si tedy ponechal, a obohatil se tak ve více než stech případech,“ sdělila mluvčí GIBS.

Vyšetřovatelé žádají řidiče, kteří dostali na Ústecku od loňského 1. ledna do dnešních dnů pokutu a stále ještě vypsanou část bločku mají, aby se ozvali na telefon 974 839 734.

Reklama

Výběr článků

Načítám