Hlavní obsah

Tragický požár na Znojemsku, který nepřežily tři děti, způsobil přímotop

Právo, miv
Oleksovice

Tragický požár, který se rozpoutal v noci na 12. března minulého roku v Oleksovicích na Znojemsku, způsobil elektrický přímotop. Událost, jež si vyžádala životy tří dětí, nemá konkrétního viníka, rozhodla policie po vyšetřování.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyhořelý dům v Oleksovicích na Znojemsku, kde zemřely tři dětiVideo: Milan Vojtek, Právo

 
Článek

„Policisté v těchto dnech ukončili prověřování tragického požáru, ke kterému došlo loni v březnu v obci Oleksovice. Zjistili jsme, že požár vznikl od elektrického přímotopu. Prověřili jsme všechny okolnosti, jak mohlo k požáru dojít, a zavinění konkrétní osoby jsme vyloučili,“ uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Požár loni zachvátil domek přímo vedle cesty napojující Oleksovice na silniční tah z Pohořelic do Znojma. „Hořela jedna z místností staršího rodinného domu. Požár likvidovalo osm jednotek. Hasičům se podařilo z domu dostat jednu seniorku a tři děti, nicméně jedno dítě zemřelo přímo při požáru, další dvě byly resuscitovány přímo na místě, bohužel neúspěšně. V domě byly čtyři dospělé osoby, všechny čtyři jsou zraněny. Seniorka byla transportována letecky do brněnské nemocnice. Zbytek byl převezen záchranáři,“ popsal tehdy mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Tragédie si vyžádala život ročního, čtyřletého a devítiletého dítěte rodiny žijící v pronajatém domku. Hasiči už je zachránit nemohli, oheň uhasili a ochránili sousední stavbu, ohroženou šlehajícími plameny. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám