Hlavní obsah

Policie vtrhla do banky, kde muž držel osm rukojmí. Pachatele zadržela

– Příbram • Aktualizováno
Právo, Novinky, kub, trj, rak

Muž ozbrojený krátkou střelnou zbraní přepadl v pátek odpoledne pobočku UniCredit Bank v centru středočeské Příbrami. Mluvčí policie Monika Schindlová Novinkám sdělila, že osmadvacetiletý muž držel uvnitř banky nejdřív devět rukojmí, jednoho člověka později propustil. V pět hodin odpoledne policie vtrhla do banky, z místa se ozvaly exploze. Muž byl zadržen, rukojmí jsou v pořádku.

Policie zasahuje v Příbrami u přepadení bankyVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

Náměstí policie uzavřela a do banky vtrhla zásahová jednotka. Nad náměstím létal vrtulník. Policejní mluvčí po zásahu uvedla, že nešlo o loupežné přepadení. „Muž chtěl na sebe upozornit a vyjednávat,” řekla Schindlová.

Útočníkovi hrozí až 12 let vězení.

Policie vyklidila příbramské náměstí kvůli přepadení bankyVideo: Petr Janiš, Právo

Muž byl ozbrojen krátkou střelnou zbraní. Podle mluvčí policie byla zbraň funkční.

Na místě zasahoval celostátní Útvar rychlého nasazení (URNA) spolu se zásahovou jednotkou Středočeského kraje. Podle šéfa URNA Libora Lochmana s mužem hovořili dva vyjednavači.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útvar rychlého nasazení vtrhl do banky v pět hodin odpoledne

„Ve 14:29 jsme informovali policii o přepadení pobočky v Příbrami. V současné době je v pobočce šest klientů a dva naši zaměstnanci, kolem 16. hodiny byla jedna klientka propouštěna, v tuto chvíli spolupracujeme s policií, která vyjednává s pachatelem,“ řekl odpoledne Novinkám mluvčí UniCredit Bank Petr Plocek.

Policie okolí banky nechala vyklidit. Na místo dorazila vrtulníkem zásahová jednotka, policejní vyjednavač a také vozy záchranné služby.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Muž přepadl banku v Příbrami a zajal rukojmí

Motiv přepadení zatím není znám. Schindlová během vyjednávání uvedla, že ozbrojenec nechce podle svých slov nikomu ublížit.

Jeho totožnost je policii známa, mluvčí však pouze uvedla, že jde o osmadvacetiletého muže.

Foto: Jiří Forman, Aktu.cz

Muž přepadl banku v Příbrami a zajal rukojmí

Policie původně zažádala u pražské záchranky o speciální vozidlo Golem. To do Příbrami vyjelo, ale požadavek na něj byl zrušen a vrátilo se zpět. Vozidlo je určeno pro hromadná neštěstí, může v něm být ošetřeno až 12 těžce zraněných lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám