Hlavní obsah

Požár u domu zničil dvě luxusní auta, na Brněnsku hořela udírna

Právo, Novinky, alf, pko, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Přes milion korun se vyšplhá škoda, kterou v neděli ráno způsobil požár přístavby rodinného domu v Újezdě na Uničovsku. Na místě zasahovalo od brzkých ranních hodin deset jednotek hasičů. Plameny zničily nejenom stavbu, ale také uvnitř zaparkované automobily. Den před Štědrým dnem zaměstnal hasiče také požár v Praze a na Brněnsku.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár luxusních autVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Oznámení od kolemjdoucího o zápachu z garáží a viditelném kouři z objektu v Újezdě jsme přijali krátce po půl šesté ranní, oznamovatel se snažil na vlastníky klepat, nikdo však neotvíral,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Podle vyšetřovatelů došlo k zahoření přízemní části objektu na ploše zhruba 50x30 metrů. Kouř prostoupil celým domem, v jehož podkrovní části je obytná část. „Hasičům se včasným zásahem podařilo zabránit většímu rozšíření do horních prostor členitého objektu. V garážích včetně dvou aut vyhořel další skladovaným materiál a vybavení,“ podotkl mluvčí.

Co stojí za příčinou vzniku požáru je aktuálně v šetření, s největší pravděpodobností k zahoření došlo od jednoho ze zaparkovaných vozidel. „Jednalo se o zahraniční, dražší vozidla a škody přesáhnou částku jeden milion korun, přesné vyčíslení škod majitel prozatím neurčil,“ dodal Hošák.

Hořela udírna

Plné ruce práce měli také hasiči v neděli ráno s požárem, který se v jednom z rodinných domů v obci Sokolnice na Brněnsku rozšířil od hořící udírny. Hasiči museli nakonec vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu a na místo se sjelo na padesát hasičů, hrozilo totiž, že by se plameny mohly rozšířit i na okolní domy.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár udírny Video: HZS Jihomoravského kraje

„Plameny zachvátily udírnu a rychle se rozšířily na střechu přístavku. V ohrožení byly i okolní řadové domy. Do boje proti plamenům hasiči nasadili tři vodní proudy. Jeden člověk se nadýchal kouře. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun,“ konstatoval mluvčí hasičů Petr Příkaský.

Podle hasičů se požár rozšířil od udírny, kde majitel domu udil maso. Samotnému majiteli se při požáru nic nestalo, záchranáři ale museli ošetřit sousedku, která se nadýchala zplodin hoření.

V Praze hořela budova

Několik jednotek hasičů zasahovalo v neděli u požáru vybydlené budovy na nádraží na pražském Veleslavíně. Nikdo se nezranil, škoda bude nulová. Hasiči k požáru vyjeli po šesté hodině ráno a zastaven musel být i provoz na trati.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár budovy na VeleslavíněVideo: HZS Praha

„Objekt na ploše 20x30 byl zasažen v době příjezdu v plném rozsahu, zásah hasiči prováděli z venku kvůli nestabilním konstrukcím. Hasiči použili také automobilový žebřík,“ uvedl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Podle něj nikdo v budově nebyl. V minulosti už v místě hořelo, kolem nádraží se pohybují bezdomovci a narkomani.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám