Hlavní obsah

Opilý mladík se na Blanensku tři hodiny snažil dostat auto z potoka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blansko

Tři hodiny se snažil 19letý opilý řidič se svým vrstevníkem dostat Škodu Fabii z potoka, kam v noci na pátek sjel. Když pochopili, že jejich snaha je marná, přivolali hasiči a policisty, kteří zjistili, že šofér před jízdou zřejmě pil alkohol.

Foto: Policie ČR

Opilý mladík se marně snažil auto dostat z potoka, pomohli až hasiči.

Článek

Mladík havaroval půl hodiny po půlnoci v Jedovnici, kde sjel přední částí do potoka.

„Řidič se snažil se spolujezdcem zhruba tři hodiny dostat vůz zpátky na silnici. Jelikož ucítil zápach vytékající nafty, nakonec nahlásil věc na linku 112 s tím, že došlo k úniku kapalin do potoka,“ uvedla mluvčí policie Lenka Koryťáková.

Poté, co se hasiči dostavili na místo, požádali o pomoc policii. Řidič následně nadýchal 1,34 promile alkoholu, ale trval na tom, že před jízdou nepil a půl litru piva a panáka rumu si dal až po nehodě. Podrobil se proto odběru krve, podle které policisté zjistí, kdy přesně alkohol pil.

„Provedenou kontrolou bylo zjištěno, že řidič byl již za takový čin, ohrožení pod vlivem návykové látky, jednou trestán. Celková škoda na vozidle byla vyčíslena zhruba na třicet tisíc korun,“ uvedla mluvčí policie.

Foto: Policie ČR

Nehoda v Letovicích

Policisté ve čtvrtek večer řešili i 41letou opilou ženu v Letovicích, která podle policie vjela do protisměru a střetla se s protijedoucím autem. Obě řidičky vyvázly bez zranění.

„Policisté provedli dechové zkoušky u obou žen. Poškozená žena měla dechovou zkoušku negativní. Řidičce, která nehodu způsobila, byla naměřeno 2,66 promile alkoholu v dechu,“ konstatovala Koryťáková.

Řidič, který sjel do potoka, i žena jsou podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám