Hlavní obsah

Jednaosmdesátiletá řidička se ztratila v ulicích Prahy. Auto po 14 dnech našla policie

– Praha

Že policie hledá ukradená auta, je všeobecně známé. Nejen v předvánočním čase ale policisty zaměstnává také pátrání po ztracených autech, které řidiči někde zaparkovali a zapomněli kde. Během pondělí pražští policisté zaznamenali rekordní čtyři případy za den. Nejvíce je zaměstnala 81letá seniorka, která o svém ztraceném autě 14 dní mlčela.

Foto: Policie ČR

Seniorka ve fiatu se ztratila v ulicích, pomoct museli policisté.

Článek

Seniorka se před 14 dny vypravila z jedné malé obce ve středních Čechách svým Fiatem Seicento do Prahy k lékaři. Avšak zabloudila a dlouho hledala správnou cestu, kterou nenašla, a vyčerpáním auto zastavila a vystoupila.

„Zmatené a unavené seniorky se ujali náhodní kolemjdoucí, kteří jí zavolali taxi. Paní se se svým zážitkem dlouho nikomu nesvěřila. Teprve po čtrnácti dnech o tom řekla své kamarádce, jejíž syn začal po vozidle pátrat,“ popsala mluvčí policie Andrea Zoulová.

Na syna čekala téměř detektivní práce, najít v metropoli zaparkované auto, aniž by měl jakékoliv bližší informace. Po najetí mnoha kilometrů pátrání vzdal a vytočil linku 158.

Pomohly modré zóny

„Pro policisty Integrovaného operačního střediska bylo prověření informačních systémů otázkou několika málo minut a téměř obratem vůz dohledali,“ konstatovala Zoulová s tím, že adresu zaparkovaného auta našli v databázi, která kontroluje špatné parkování v modrých zónách. Zda žena dostala pokutu, policie nesdělila.

Podle ní v pondělí přijali další tři oznámení o ztracených autech, která majitelé po konzultaci s policií nakonec našli.

„Zaparkujete-li své vozidlo v období shonu, dobře si místo zapamatujte anebo si parkovací stání jednoduše zadokumentujte na svůj mobilní telefon. Vyvarujete se tak následné panice při jeho hledání,“ doporučila Zoulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám