Hlavní obsah

Policie kvůli sražené chodkyni na Žižkově hledá taxikáře, kteří vezli podezřelé

– Praha

Pražská policie hledá taxikáře, kteří mohli vézt v noci na pátek dva muže, kteří jsou podezřelí z ujetí od vážné nehody na Žižkově, řidič vozu tam srazil 24letou chodkyni. Žena je vážně zraněna. Muži podle policie nechali auto v jedné z ulic a odjeli na Ládví.

BEZ KOMENTÁŘE: Noční nehoda na pražském ŽižkověVideo: Novinky

 
Článek

„Policisté nalezli vozidlo v jedné z ulic na Žižkově. V souvislosti s touto nehodou zadrželi i dvě podezřelé osoby. Vzhledem ke skutečnosti, že dotyčné osoby byly zadrženy na jiném místě, než bylo vozidlo nalezeno, předpokládáme, že se tam dopravily za využití taxislužby,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

Muži, které policie zadržela kvůli nehodě.

Dvojice mohla jet podle policie z Roháčovy nebo Koněvovy ulice k metru na Ládví. Taxikáři mohou policisty informovat přes linku 158. Kdo z nich řídil, policie vyšetřuje. Právní kvalifikace činu nebyla dosud stanovena.

Nehoda se stala před půlnocí v Koněvově ulici. Řidič auta tam srazil 24letou chodkyni a po nehodě ujel, policisté auto vzápětí našli v jedné z bočních ulic. Mělo poškozenou kapotu a okno. [celá zpráva]

„Žena utrpěla vážné poranění hlavy a několik zlomenin končetin. Záchranáři jí zajistili dýchací cesty, připojili ji na umělou plicní ventilaci, zajistili žilní vstup a doplnili tekutiny a následně ji převezli na ARO nemocnice na Vinohradech,“ sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Reklama

Výběr článků

Načítám