Hlavní obsah

V pražských Počernicích hořely dvě haly

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Několik jednotek hasičů zasahovalo ve čtvrtek odpoledne v pražských Počernicích u požáru dvou hal. Haly byly evakuovány a požár se podařilo dostat pod kontrolu kolem 16:00, nikdo se nezranil. Oheň se již nešíří a hasiči začali vyšetřovat okolnosti požáru. V halách byly uskladněny čisticí prostředky.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár haly v PočernicíchVideo: Hasiči Praha

 
Článek

„Na místě zasahuje šest profesionálních a tři dobrovolné jednotky. Hasičům se podařilo z haly vynést tlakové lahve, které ochlazujeme. Požár se nešíří,” sdělil mluvčí hasičů Martin Kavka krátce po čtvrté hodině odpoledne na Twitteru. Později hasiči dodali, že mají požár zcela pod kontrolou.

Hasiči začali vyšetřovat příčinu požáru. Původně předpokládali, že v halách je pyrotechnika. Nakonec zjistili, že se uvnitř nachází čisticí prostředky. K požáru vyjeli kolem půl třetí odpoledne do ulice Jiřího ze Vtelna.

Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu a použili jak výškovou techniku, tak zařízení Cobra. Plameny nebyly ze střechy vidět, a hasičům se proto zprvu nedařilo požár lokalizovat. „Jedna hala je prázdná, ve druhé byly tlakové lahve,” doplnil Kavka.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Kouř z požáru haly

Z požáru stoupal kouř, který byl vidět z východních částí Prahy. Ozývaly se rovněž výbuchy. V okolí požáru jsou také další haly a dálnice D10.

Zařízení Cobra

Cobra je vysokotlaké zařízení, kterým lze řezat stavební konstrukce. Zařízení je zakončeno proudnicí, jejíž tryska vpraví do zasaženého prostoru vodní mlhu, která se okamžitě promění v páru a místo ochladí.

Reklama

Výběr článků

Načítám