Hlavní obsah

Zloděje, který kradl ve Špindlerově mlýně, po letech odhalili díky DNA

Právo, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po skoro dvou letech odhalili policisté zloděje, který v obchodě ve Špindlerově Mlýně ukradl dvě bundy za více než 100 tisíc korun. Osudnou se muži z Polska stala jeho stará bunda zanechaná na prodejním pultě se vzorkem DNA a také přeshraniční spolupráce policistů.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Uvnitř luxusního butiku, kde s oblibou nakupují české celebrity, nechal 37letý Polák svoji starou kurtku. Policisté posléze ze zlodějovy bundy získali DNA. Vzorek ale neměl žádnou shodu v české policejní databázi.

„Průlom nastal až nyní, kdy se díky spolupráci se severními sousedy podařilo hledaného muže, jehož zachytily kamery, odhalit. Jde o cizince s trestní minulostí, jemuž nyní hrozí postih také za krádež bund,“ přiblížil policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Muž v loni 15. ledna využil odchodu prodavačky do skladu. Obchod narychlo opustil s jednou bundou na sobě a ještě stačil popadnout druhou do ruky.

„Policisté cestou státního zastupitelství podají návrh na trestní stíhání zloděje na území cizího státu. Muž bude souzen podle zákonů domovské země,“ upřesnil Vincenc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám