Hlavní obsah

Policie obvinila babičku ztracené šestileté Valerie ze surového týrání

Praha

Pražští kriminalisté rozšířili trestní stíhání 61leté ženy, která je ve vazbě kvůli zmizení šestileté Valerie. Policisté ji nově viní ze surového týrání svěřené osoby. Toho se měla dopustit také na mladším bratrovi pohřešované dívky. Zadržená žena s detektivy nespolupracuje.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná Valerie

Článek

„Kriminalisté rozšířili obvinění stíhané jednašedesátileté ženy o trestný čin týraní svěřené osoby, který byl spáchán zvlášť surovým způsobem, a to na dvou osobách. Kriminalisté ženu podezřívají, že Valerii a jejího malého bratra dlouhodobě týrala,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk.

Podle policie měla při týrání dětí používat roubík, aby dívka nemohla křičet, a svazovala ji. „Jednou z vyšetřovacích verzí je i to, že Valerie toto týrání nemusela přežít,“ konstatoval Daněk. Žena podle něj s kriminalisty nespolupracuje a nemluví.

Šestiletá dívka je pohřešovaná asi rok. Policie její babičku, která se o ni měla starat, zadržela v srpnu při odjezdu na dovolenou. Žena tehdy detektivům řekla o několika místech v tuzemsku i zahraničí, kde by mohla dívka být. Na žádném z nich ji ale policisté nenašli. Následně byla obviněna pro přečin opuštění dítěte nebo svěřené osoby a zanedbání povinné výživy. [celá zpráva]

Právo se seznámilo z jedním z dokumentů, který se týká uvalení samotné vazby. V něm se píše, že žena dívenku opustila a zanechala ji na neznámém místě. „Tím, že přerušila péči o nezletilou a tuto s ohledem na její nízký věk a neschopnost si sama pomoci ji vystavila nebezpečí ublížení na zdraví,“ stojí v dokumentu.

Jakékoliv informace o pohřešované dívce přijme linka 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám