Hlavní obsah

Muž týral matku čtyři roky, mlátil ji i opaskem

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Osmadvacetiletý muž z obce na Uherskobrodsku podle policistů bil, týral a ponižoval svou matku. Napadal ji i ve spánku, surově ji mlátil i opaskem od kalhot. „Žena snášela utrpení celé čtyři roky. Syna se velmi bála,“ informovala mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena se obávala i reakcí lidí v okolí. Podle policie dovedly syna k agresivitě alkohol a nespokojenost s vlastním životem.

„Syn matce opakovaně vyhrožoval, sprostě jí nadával a bil ji zpravidla třikrát do měsíce. Dvakrát si také sundal opasek a matku jím zbil po celém těle. Jindy ji napadl pěstmi a kopal do ní. Po jednom útoku dokonce musela jít k lékaři na ošetření,“ popsala Šabatová.

„Vztek si mladý muž vybíjel i na domácím zařízení, rozbíjel vše, co mu přišlo pod ruku. Žena z něj měla obrovský strach, a proto vždy, když měla možnost utéct, schovala se ve sklepě nebo na dvoře domu,“ sdělila mluvčí.

Nakonec se matka přece jen obrátila na policisty, kteří muže vykázali z domu. Je podezřelý z týrání osoby ve společné domácnosti, hrozí mu až osm let vězení. Podle předběžného opatření soudu se syn musí zdržet jakéhokoliv kontaktu s matkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám