Hlavní obsah

Kikina, Akira, Alfík. Úřad nabízí k prodeji psy z množírny

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových už několik dní nabízí na internetu k prodeji psy zabavené v množírně ve Starém Plzenci a v Plzni. Pětiměsíční péče o více než stovku čivav z množíren už stojí miliony korun. Náklady zatím musí hradit krajská policie, která podle informací Práva ženě obviněné z týrání zajistila rodinný dům s pozemkem v městské části Sedlec.

Foto: Jan Švábek, Právo

Jeden ze psů z množírny v Plzni a ve Starém Plzenci.

Článek

Dvě množírny byly odhaleny letos v červenci. Zubožení psi nejdříve putovali do plzeňského útulku pro zvířata v nouzi, v listopadu si je pak převzal Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Plzni, který je nyní na internetu nabízí k prodeji.

Veškeré náklady za péči o zvířata jdou podle policejní mluvčí Hany Rubášové za krajským ředitelstvím policie. „V současnosti částka přesahuje dva miliony korun. Policie musí platit náklady do doby, dokud nebude pejskům zajištěn nový domov,“ řekla Právu Rubášová.

Foto: Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových v Plzni

Nabídka psů z Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových v Plzni.

Na krmivo pro psy se přitom už v minulosti složila i veřejnost včetně strážníků a policistů. Bez nich by byla částka o tisíce až desetitisíce korun vyšší.

Možná přijde o dům

Kriminalisté už v případu týrání psů obvinili 48letou ženu, která má navíc na krku trestný čin neoprávněné podnikání. Podle informací Práva jí navíc zajistili rodinný dům v Sedlci právě pro případ, že bude odsouzena a nebude mít peníze na úhradu vzniklé škody. Druhou množírnu měla obviněná provozovat v bytě panelového domu na plzeňských Vinicích. [celá zpráva]

Foto: Jan Švábek, Právo

Dům ve Starém Plzenci, ve kterém měla žena množit psy.

Na obě množírny jako první upozornil spolek Hlas zvířat. Zvířata na místech žila v otřesných podmínkách. Jen v bytě se jich nacházela téměř stovka. Zdravotní stav u řady z nich byl velmi špatný, někteří psi špatné zacházení nepřežili. Spolek hovořil o stovkách zubožených jedinců, kteří mohli být týráni i několik let.

„Bohužel na místě, a to jak na pozemku, tak v domě, bylo obrovské množství mrtvých psů, někdy zakopaných, někdy spálených a někdy ponechaných v pytlích, nemluvě o tom neskutečném zápachu ze všudepřítomných výkalů a mrtvol,“ uvedli dříve zástupci spolku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám