Hlavní obsah

Cizinec zapomněl v nákupním vozíku v Brně 450 tisíc, vrátil mu je poctivý nálezce

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Štěstí na lidi měl 55letý cizinec, který v uplynulých dnech vyrazil na oběd a nákup do nákupního centra v Brně-Králově Poli. V nákupním vozíku si při odjezdu zapomněl tašku s doklady a 450 tisíci korun v hotovosti. Vše se k němu dostalo zpět díky poctivému nálezci. O případu informovala v úterý policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Foto: Policie ČR

Poctivý nálezce odevzdal v Brně půl milionu korun

Článek

Na to, že mu taška chybí, přišel muž až po návratu z obchodu. Když se vrátil na místo, byla taška pryč. Věc tedy oznámil na policii a vydal se domů. V tu chvíli mu ale zatelefonoval nálezce s tím, že mu chce peníze vrátit.

„Pánové se potkali na policejním obvodním oddělení, kde poctivý nálezce vrátil cizinci s dokumenty i veškerou finanční hotovost. Ten za její vrácení poděkoval a následně předal poctivému muži finanční odměnu,“ řekla Právu Hrůzová. Výši odměny policie nespecifikovala.

Našlo se i 11 milionů

I loni Brno zažilo podobný případ a šlo tehdy o ještě vyšší částku. Ve čtvrti Bohunice našla strážnice při obchůzce pod zaparkovaným autem pánskou tašku, v níž bylo 1,75 milionu tureckých lir, tedy v přepočtu více než 11 milionů korun. Majitel si nález vyzvedl téhož dne.

Hrůzová připomněla, že za ponechání si jakýchkoli nalezených peněz a jejich utajení hrozí trestní stíhání.

Anketa

Ztratili jste někdy peníze při nakupování?
Ano
34,5 %
Ne
65,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 745 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám