Hlavní obsah

Ve vlaku v Plzni našli na toaletě hada

Novinky, ok, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Šok zažil ve středu zaměstnanec Českých drah, který našel ve vlaku v Plzni na toaletě hada. Korálovka kalifornská se vyhřívala v osvětlení. Odchytili ho strážníci a odvezli jej do záchranné stanice.

Foto: MP Plzeň

Had nalezený ve vlaku

Článek

Pracovník našel hada večer v odstaveném vagoně u hlavního nádraží v Plzni. „Byl v prostoru osvětlení na toaletě vagonu. Strážníci hada odchytili pomocí odchytových kleští a uložili jej do boxu,“ informovala mluvčí strážníků Andrea Vlčková.

Strážníkům se nepodařilo zjistit druh hada. Podle plzeňského herpetologa Ondřeje Hese se jedná o neškodnou korálovku kalifornskou.

Podle strážníků byl plaz v dobrém stavu bez zranění. Majitele se najít nepodařilo, a tak had bude během dopoledne předán do záchranné stanice v plzeňské Zábělské ulici.

Korálovka pruhovaná kalifornská pochází z jihu USA a Mexika, dorůstá až 150 centimetrů a žije v sušších oblastech stepi a lesostepi. Živí se hlodavci, ještěrkami, ale i jinými hady. Kořist většinou škrtí a následně požírá. Je velmi oblíbená mezi chovateli, protože její chov je bezproblémový.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám