Hlavní obsah

Pelta je nově obviněný z korupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Policie rozšířila obvinění bývalému předsedovi Fotbalové asociace Miroslavu Peltovi, který je stíhaný v kauze manipulací se sportovními dotacemi. Nově je podezřelý z korupce. Uvedla to v pondělí Česká televize.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslav Pelta u soudu

Článek

Měl uplácet další spoluobviněnou v kauze manipulace s dotacemi, bývalou náměstkyni ministryně školství Simonu Kratochvílovou.

Podle ČT Kratochvílové poskytl zdarma byt v centru Prahy a slevové kupony na zájezdy.

„V této trestní věci bylo rozšířeno trestní stíhání, a to proti jedné fyzické osobě a proti jedné právnické osobě pro zločin podplacení,“ řekla ČT vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová. Právnickou osobou je fotbalová asociace.

Peltův advokát Oldřich Chudoba k tomu řekl, že jeho klient je připravený nové obvinění vyvrátit.

Pelta kvůli obvinění z manipulace se sportovními dotacemi strávil měsíc ve vazbě. Státní zastupitelství na základě policejních odposlechů tvrdí, že dával ostatním instrukce, kolik peněz má kam zamířit. S Kratochvílovou se scházeli v jednom pražském bytě, kde se údajně domlouvali, komu a jaké částky ministerstvo přidělí.

A to ještě před zasedáním expertní komise, která měla o rozeslání téměř půlmiliardy pro rok 2017 rozhodovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám