Hlavní obsah

Sotva se mladík z Brněnska stal dobrovolným hasičem, začal zakládat požáry

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Policie zadržela 21letého muže, kterého obvinila ze založení hned pěti požárů. Od dubna do července zapálil u Oslavan na Brněnsku dvakrát les a pak ještě podpálil s odstupem několika týdnů i tři stohy. Důvod? Chtěl se prý coby nováček mezi dobrovolnými hasiči vyznamenat. Škody se odhadují na 800 tisíc korun. O případu ve čtvrtek informoval policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Foto: HZS Libereckého kraje

Ilustrační foto

Článek

„Mladík už několik dní potom, co se v dubnu stal dobrovolným hasičem, zapálil lesní porost poblíž Oslavan. O den později hořel tento les o kus dál znovu,“ řekl Právu mluvčí policie Bohumil Malášek.

V létě pak lehly popelem tři stohy. Již při zahájení vyšetřování padlo podezření, že požáry mohl založit jeden z nováčků mezi hasiči na Oslavansku.

„Vždy byl připraven zasáhnout mezi prvními a při hašení byl velmi aktivní. Později se při vyšetřování k založení požárů přiznal. Hájil se tím, že se chtěl před novými kolegy předvést jako akční hasič. Své prý sehrál také rozvíjející se vztah s přítelkyní, kterou chtěl svým konáním ohromit,“ zdůraznil mluvčí.

Ke kolegům se prý hasičský nováček navíc ještě jednou nezachoval zrovna kolegiálně. Z jejich šatny totiž odcizil dvě motorkářské kombinézy, motopřilbu a další potřeby pro motorkáře. Ty pak prodal v jednom z brněnských bazarů.

Nyní je mladý muž stíhán pro krádež a poškození cizí věci. Hrozí mu až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám