Hlavní obsah

Lokomotiva ve Vršovicích strhla trolej, kolaps postihl stovky vlaků

Aktualizováno

Porucha trakčního vedení v železniční stanici Praha-Vršovice komplikovala v úterý dopravu. Rychlíky nabíraly zpoždění až několik hodin, kolabovala příměstská vlaková doprava, protože přes poškozenou trať vyjíždějí ráno soupravy z depa. O poruše informoval mluvčí Správy železniční dopravní cesty (ŠŽDC) Marek Illiaš. Porucha se týkala stovek vlaků a situace se vrátila do normálu až kolem poledne.

Foto: repro ČD

Situace na tratích v okolí Prahy v úterý v 8:30. Označeny jsou rychlíky a expresní vlaky, které mají zpoždění (červená, oranžová a žlutá barva). Zeleně jsou vlaky, které jedou včas.

Článek

„Událost se stala ve 3:43. Lokomotiva vyjížděla z nádraží a svým sběračem strhla trakční vedení. V současné chvíli je tam provoz zastavený mezi stanicemi Praha-Vršovice a Hostivaří,” uvedl mluvčí. Provoz mezi Vršovicemi a hlavním nádražím byl obnoven před 7:00, dodal.

Porucha se dotkla stovek vlaků. Přes Vršovice totiž musí projíždět téměř všechny vlaky, které vyjíždějí z Prahy.

Problémy se přenášely i na tratě z Prahy směrem na Českou Třebovou, Děčín, Kolín, Benešov i Hradec Králové. Zpoždění se následně přenášela i na spoje do Brna, Vídně či Berlína.

Omezen byl i provoz na trati na Plzeň, kde vlak srazil dívku. [celá zpráva]

Na hlavním nádraží stály vlaky, které měly už dávno vyjet, zpoždění měly i 200 minut. Zpožděné vlaky stály i na nádraží v Libni nebo na Smíchově.

Dálkové vlaky nabíraly zpoždění, regionální vlaky jezdily odklonem. Podle ČD byly linky S9 vedeny po objízdné trase přes stanici Praha-Libeň. Stanice Praha-Strašnice zastávka a Praha Vršovice nebyly obsluhovány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám