Hlavní obsah

Žatecký policista nečekal na hasiče a vběhl do hořícího domu na pomoc ženě v nouzi

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žatec

Rozvahu i odvahu projevil minulý týden policista při požáru obytného domu v Žatci na Lounsku. Když uslyšel hlas ženy uvězněné v hořící budově, nečekal na pomoc hasičů a vydal se jí na pomoc. O případu z minulého týdne informovala policie ve čtvrtek.

Policista zachránil ženu z hořícího domu v ŽatciVideo: Policie ČR

 
Článek

K události došlo minulý čtvrtek. Policisté byli na místě požáru kolem desáté hodiny večer první. Měli informaci, že se uvnitř bytu, ve kterém hořelo, s největší pravděpodobností nachází žena.

„Mezerou mezi teplem poškozenými dveřmi viděli hořet oheň. Neváhali a dveře vykopli. Vzápětí projevil velikou statečnost praporčík Jan Reisner. Ten se vydal do nebezpečného prostředí požářiště za hlasem ženy uvězněné v ložnici,“ sdělila policejní mluvčí Irena Pilařová.

Foto: Policie ČR

Policista Jan Reisner, který chránil ženu v hořícím bytě v Žatci

Policista prošel do ložnice přes kuchyň, která byla zcela zasažená ohněm. Žena byla na první pohled nezraněná, špatně se ale pohybovala, byla zmatená a jen lehce oblečená.

„Oheň se začal rozšiřovat, začalo přibývat kouře a policista nemohl zaručit její bezpečný průchod ven. Zůstal s ní proto v místech, která byla relativně bezpečná,“ popsala Pilařová.

Zatímco byl slyšet praskot ohně, čekali oba u okna, kde měli přísun čerstvého vzduchu, na příjezd hasičů.

Žena se nadýchala kouře

Hasiči dorazili vzápětí a rychle dostali plameny pod kontrolu. Pak mohli vyvést z hořícího bytu ženu a potom i policistu.

„Díky hrdinskému činu policisty byla žena v nemocnici hospitalizována pouze kvůli nadýchání se kouře,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám