Hlavní obsah

Auto na Znojemsku smetlo vůz policistů, kteří vyšetřovali nehodu

Znojmo
Aktualizováno

Do policejního auta se zapnutými majáky narazilo na Znojemsku v noci na středu osobní auto. Policisté tam vyšetřovali předchozí nehodu. Zraněno bylo pět lidí, včetně dvou policistů. V autě policisté následně našli zbraně a bílý prášek.

Foto: Policie ČR

Poškozené policejní auto

Článek

Policisté na silnici u obce Trnové Pole vyšetřovali nehodu osobního auta. Vůz měli odstavený v protisměru se zapnutými majáky. „Od Pohořelic jela Škoda Octavia, která do policejního auta čelně narazila. V důsledku toho byli zraněni dva lidé v Octavii, dva policisté a jeden pracovník odtahové služby, který tam byl u předešlé nehody. Policisté neměli vážná zranění,” uvedl mluvčí policie Petr Zámečník.

Foto: Policie ČR

Auto, které narazilo do policejního vozu.

Podle mluvčí záchranné služby Michaely Bothové byli dva lidé zraněni lehce a skončili na ošetření ve Znojmě, muž v octavii měl zranění vážná a jeho spolujezdkyně středně těžká.

Foto: Policie ČR

Věci nalezené v autě

„Muže jsme na řízené plicní ventilaci odvezli na urgentní příjem bohunické nemocnice. Jeho spolujezdkyni jsme tam transportovali také,” uvedla Bothová. Těžce zraněný pracovník odtahové služby skončil ve Fakultní nemocnici u svaté Anny.

Mluvčí brněnské policie Pavel Šváb později doplnil, že v osobním voze našli policisté doklady cizích osob, plynovou pistoli, bílý prášek, rostlinnou drť, léky a další věci sloužící k výrobě drog.

„Proč dvaačtyřicetiletý šofér osobního auta nedokázal adekvátně reagovat na výstražná světla či jakou rychlostí jel, je předmětem dalšího šetření. Muž, který utrpěl zranění nohou, podle dosavadního šetření neměl oprávnění řídit motorová vozidla (nepožádal si o vrácení řidičského průkazu po předchozím trestu). To zda byl pod vlivem návykových látek, ukáže až laboratorní rozbor krve,” konstatoval Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám