Hlavní obsah

Na poštu čekali lidé ve Staré Boleslavi marně, našla se v pytli ve křoví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stará Boleslav
Aktualizováno

Nepříjemné komplikace řeší obyvatelé části Staré Boleslavi. Místo aby si svou poštu vybrali ze schránek, našla ji v jednom z křoví v pytli náhodná kolemjdoucí. Některé zásilky měly být dokonce otevřené a vybrané. Případem se zabývá jak Česká pošta, tak policie.

Foto: Čtenář Novinek

Poštu žena našla v křoví u křižovatky.

Článek

„Pytel nalezla moje matka, když se vracela pěšky z města. Všimla si totiž, že z pytle čouhá výzva k vyzvednutí balíků, a tak ji napadlo, že by se mohla opakovat situace z předcházejícího týdne, kdy byl v Hluchově také jeden takový pytel nalezen,“ řekl Novinkám obyvatel Staré Boleslavi, který si nepřál být jmenován.

Pytel, který ležel v křoví u křižovatky, žena vzala domů, protože silně pršelo a dopisy chtěla odevzdat. Doma zjistila, že v pytli je asi stovka dopisů pro ulici Dvořákova a přilehlé sídliště Na Kloboučku.

Foto: Čtenář Novinek

V pytli byla zhruba stovka zásilek.

„Spousta dopisů byla otevřená a vybraná – např. dopis s reklamní propiskou, různé kupóny apod. Mimo dopisy tam byla i nějaká složenka, dopisy od pojišťovny, prostě klasická pošta,“ popsal muž. Společně pak vyrazili na policejní služebnu, kde pytel odevzdali.

Běží vyšetřování

„Policisté v Brandýse nad Labem přijali oznámení týkající se nálezu poštovních zásilek. Tímto případem se zabývají a věc prověřují. Zatím nelze říci, jak bude případ kvalifikován, protože záleží na tom, zda byly dopisy otevřeny, či nikoliv,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Eva Hašlová s tím, že prověřování je na samém počátku, a policie proto nemůže k případu poskytnout více informací.

O případu ví také vedení České pošty, které provádí vlastní vyšetřování. „Česká pošta v současné době celou věc také prošetřuje a veškeré informace předá Policii ČR v rámci součinnosti,“ konstatoval mluvčí pošty Ivo Vysoudil.

Dopisy by se měly po vyšetření dostat k majitelům. Za jak dlouho, ale jasné není. „Pokud k podobnému pochybení dojde a jde o opravdu o pochybení ze strany České pošty, jsou zásilky následně doručovány. Česká pošta podobná pochybení svých zaměstnanců v žádném případě netoleruje,“ vysvětlil Vysoudil. Podle něj pošta s policií rovněž prověřuje i předchozí údajně pohozený pytel se zásilkami, o kterém hovořil syn nálezkyně.

Další podrobnosti nechtěl Vysoudil s ohledem na probíhající vyšetřování zveřejňovat. Při odhalení podobných případů ovšem pošta podle mluvčího přijímá konkrétní opatření, aby se stejné činy neopakovaly.

Reklama

Výběr článků

Načítám