Hlavní obsah

Dal si sedm piv a šest vodek. Pak autobusem rozvážel cestující po Znojmě

Právo, mh
Znojmo

Hned na začátku víkendové akce zaměřené na alkohol za volantem především u řidičů autobusů šokoval policisty ve Znojmě šestačtyřicetiletý šofér jedoucí na tamní lince. Tomu přístroj při dechové zkoušce ukázal hodnotu 1,80 promile, uvedl v pondělí mluvčí policie Bohumil Malášek.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policie měl řidič před kontrolou v pátek ráno za sebou odježděných pár kilometrů. Na silnicích se tak pohyboval zhruba dvě hodiny.

„Policistům sdělil, že předcházející den vypil sedm jedenáctek a k tomu přidal šest vodek. V autobuse cestovalo v době kontroly deset cestujících,“ uvedl Malášek.

Dalším šoférem autobusu s pozitivní dechovou zkouškou byl čtyřiapadesátiletý muž, kterého kontrolovala hlídka v pátek v Blansku. Muž nadýchal 0,19 promile. Večer před jízdou si podle policie dal čaj se slivovicí.

V pondělí brzy ráno pak v Boskovicích třiapadesátiletý řidič autobusu nadýchal 0,8 promile. „Nejdříve se vymlouval, potom ale přiznal, že večer si dal čtyři piva,“ konstatoval Malášek.

V průběhu akce policisté zjistili vedle trojice autobusáků dalších sedmnáct řidičů pod vlivem alkoholu a tři šoféři před jízdou užili drogy. Policisté navíc zjistili další skoro dvě stovky přestupků.

Reklama

Výběr článků

Načítám