Hlavní obsah

Zhrzený muž měl pronásledovat bývalou partnerku, za stalking mu hrozí vězení

– Znojmo
Právo, miv

S koncem vztahu se zřejmě odmítal smířit třiatřicetiletý muž ze Znojemska. Za pozornost, kterou proti její vůli věnoval své bývalé partnerce, teď nejspíše skončí před soudem. Podezřelý muž ženu podle policie sledoval a neustále kontaktoval telefonicky. Policie se jeho případem zabývá s podezřením na nebezpečné pronásledování známé také jako stalking.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Mladá žena z našeho regionu ukončila koncem letošního dubna vztah s třiatřicetiletým mužem. Ten se s jejím rozhodnutím však nehodlal smířit a od té doby ji neustále kontaktoval. Ve dne i v noci jí posílal textové zprávy, ve kterých se domáhal komunikace a obnovení vztahu,“ popsala událost mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Odmítnutý muž se prý ale neomezoval jen na korespondenci. Když se žena podívala z okna, viděla jej postávat před domem. „Když vyšla na ulici, ihned ji oslovoval a sledoval, což pro ni bylo velmi nepříjemné. Po neustálém obtěžování se bála i vycházet z domu sama. Docházelo k jejímu omezování v obvyklém způsobu života, proto se rozhodla vše oznámit na policii,“ dodala mluvčí.

Policisté případ prověřili a muž je nyní důvodně podezřelý z nebezpečného pronásledování. Soud, pokud jej uzná vinným, může v tomto případě „ocenit“ nežádoucí zájem o bývalou partnerku až ročním pobytem za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám