Hlavní obsah

Ve škole na Plzeňsku postříkal žák spolužačky voňavkou, jedna je ve vážném stavu

Právo, Novinky, pab, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Záchranáři zasahovali v pátek dopoledne v základní škole v Chotěšově v okrese Plzeň-jih, kde školák vystříkal třídu voňavkou. Některé spolužačky kosmetickým přípravkem zasáhl a dívky pak měly dýchací problémy. Jedna z nich skončila v nemocnici ve vážném stavu.

Evakuace školy v ChotěšověVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Mluvčí záchranky Martin Brejcha sdělil, že jeho kolegové ošetřili na místě třináct dětí ve věku zhruba 12 až 13 let. Jedna z dívek je podle něj ve vážném stavu a lékaři ji přepravili na urgentní příjem do nemocnice. Jaké má komplikace, Brejcha zatím neupřesnil.

„Ve třídě došlo k rozptýlení kosmetických přípravků, jejichž koncentrace vyvolala alergickou reakci a podráždění dýchacích cest u malých žáků,” dodal s tím, že celkem odvezli zdravotníci do nemocnice k vyšetření deset dětí.

Jedna z učitelek, se kterou na místě hovořil reportér Práva, uvedla, že žák vystříkal třídu voňavkou o přestávce, přičemž zasáhl několik spolužaček.

Fyzikální experiment

„Kromě toho, že jim bylo špatně, byly zejména v šoku,” dodala pedagožka, která si přála zůstat v anonymitě.

Podle dalšího z učitelů nešlo ze strany žáka o nějakou schválnost, nebo že by chtěl někomu ublížit. Měl prý spíš v plánu fyzikální pokus s cílem zjistit, jak se dá rozprášit tekutina, a zkusil to s voňavkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám