Hlavní obsah

Podvodník měl napálit desítky lidí, prodal jim neexistující dřevostavby

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Policisté stíhají 38letého muže z Českobudějovicka za to, že podvedl celkem 43 lidí, když jim prodal neexistující dřevostavby. Celkem je připravil o asi 17 miliónů korun. Právo o případu informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Kriminalisté zjistili, že tento inženýr podnikající jako osoba samostatně výdělečně činná v letech 2015 až 2017 uzavřel minimálně ve třiačtyřiceti případech smlouvu či dohodu na zhotovení a dodání různých typů dřevostaveb. Činil tak, dle zjištění kriminalistů, jednoznačně s úmyslem se obohatit na úkor svých zákazníků,“ uvedl Matzner.

Muž podle policistů věděl, že nemůže dostát svým závazkům, protože jeho finanční situace byla špatná a závazky vůči věřitelům narůstaly.

„Dřevostavby inzeroval na internetu i Facebooku, pokud klient projevil zájem, domluvil se s ním na konkrétní modifikaci domu, převzal zálohu, klient zaplatil projekt a pak už měl jen čekat na dodání a převzetí stavby. Nic nepostavil, klientům stavbu nepředal, peníze nevrátil a komunikovat přestal,“ popsal podnikání muže Matzner.

Doplnil, že muž takto způsobil škodu za téměř 17 miliónů korun a za podvod mu hrozí až deset let vězení. Je velmi pravděpodobné, že podvedených osob může být i víc, další poškození tak mohou kontaktovat vyšetřovatelku případu na telefonním čísle: 974 224 440 nebo cestou linky 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám