Hlavní obsah

Zbil muže i ženu, pak násilník z Karlovarska chodil s nožem po obci a hledal policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Dvě napadení, vyhrožování hostům občerstvení i dvěma policistům má na svědomí podle policie 40letý muž z Karlovarska. Při jednom útoku srazil muže a kopal do něj, při druhém byl agresivní vůči své příbuzné. Policistům v obci zase vyhrožoval, že je zabije i s rodinou. Násilník už je ve vazbě.

Policisté eskortují obviněného mužeVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté kladou muži za vinu hned několik skutků. První z nich se odehrál už v červnu v malé obci na Karlovarsku. Napadl tam podle nich 50letého muže, kterého chytil pod krkem a shodil ho ze schodů.

„Poté ho měl vléct za nohu po schodech a kopat ho do těla. Dále mu měl rozšlapat brýle a způsobit mu tak škodu zhruba 14 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Kateřina Krejčí.

Další incident se odehrál na začátku tohoto týdne, kdy muž vykopl dveře u příbuzné a povalil ji na zem. Kopnul ji a vyhrožoval zabitím. Utekl, když žena začala volat o pomoc.

„Na místním rekreačním zařízení měl téhož dne poškodit dveře od WC, rozbít skleněnou výplň okna a pěstmi poškodit zástěny u kiosku s občerstvením. Dále měl s nožem v ruce vyhrožovat zde přítomným hostům, kteří ze strachu utekli,“ popsala další jednání mluvčí.

Na policistu s nožem

Posléze muž hledal dva místní policisty a obyvatelům údajně tvrdil, že je zabije. Jednoho z nich pak opravdu potkal a začal mu vyhrožovat.

„Měl mu uvést, že ví o tom, že má rodinu a kde bydlí. Druhého policistu měl hledat s nožem v ruce a uvést, že ho jde zabít,“ konstatovala Krejčí.

V úterý spadla klec a násilník byl zadržen. Byl obviněn ze šesti trestných činů – porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování, násilí proti skupině a jednotlivci, poškození cizí věci, výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Muž skončil ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám