Hlavní obsah

Odsouzený vrah se skrýval v zahraničí, po letech zpanikařil za volantem v Liberci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nervózní reakcí na sebe před několika dny upozornil policejní hlídku řidič v Liberci. Následně vyšlo najevo, že jde o odsouzeného vraha z jižní Moravy, který porušil podmínky propuštění a před spravedlností se devět let skrýval na Kapverdských ostrovech a v Portugalsku. Informovala o tom v pondělí policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policie uvedla, že muže zadržela „v minulých dnech“. Podle Suchánkové svou roli sehrály jeho „slabé nervy“.

„Zastavil v brzkých ranních hodinách na červený světelný signál na semaforu na křižovatce F. X. Šaldy v centru Liberce v ulici Palachova, kdy chtěl pokračovat v přímém směru do ulice Sokolské. Za jeho vozidlo se zařadila i přijíždějící policejní hlídka ve služebním voze. To u řidiče vyvolalo velmi zvláštní a rychlou reakci. Zpanikařil a náhle prudce změnil směr a odbočil do ulice Husova směrem ke Krajské nemocnici Liberec,“ uvedla Suchánková.

Tím na sebe muž strhl pozornost policistů, kteří se za ním okamžitě rozjeli. Když ho zastihli u vjezdu do krajské nemocnice a zkontrolovali, zjistili že je hned v několika policejních pátracích databázích, a to jak v České republice, tak i v Evropě.

Muž byl v minulosti odsouzen za vraždu strážného na Královéhradecku v roce 1993, nedovolené ozbrojování, neoprávněné užívání cizí věci a krádež. „V roce 2009 vydal na tohoto muže Okresní soud v Brně Evropský zatýkací rozkaz, neboť si měl, poté, co porušil podmínky propuštění, odpykat zbytek výkonu trestu odnětí svobody za vraždu spáchanou v roce 1993,“ popsala Suchánková.

Muž se skrýval i na Kapverdských ostrovech a v Portugalsku. Odpykávat si měl zbývající trest vězení v trvání 13 let a 6 měsíců.

Policisté v Liberci jej po zatčení eskortovali do vazební věznice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám