Hlavní obsah

Na technoparty přijelo 700 lidí, policie zabavila aparaturu

– Únavov
Právo, vtk

Policisté museli v noci na sobotu zasahovat na nedovolené technoparty v Únanově na Znojemsku. Upozornili na ni občané stěžující si na hlasitou hudbu a auta účastníků zaparkovaná na svých pozemcích. Strážci pořádku zjistili, že se tam na soukromém pozemku koná oslava narozenin, která přerostla v hromadnou akci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté se spojili s jejím pořadatelem, který jim přislíbil ztlumení hudby. Produkce ale pokračovala, přičemž na místo postupně dorazilo 700 lidí. Většinou šlo o občany Rakouska. Stížností začalo přibývat. Příchozí si totiž zaparkovali auta a postavili stany na soukromých pozemcích.

„Přes všechny sliby pořadatel nápravu nesjednal, policisté proto museli vyzvat návštěvníky k vyklizení neoprávněně zabraných pozemků a přeparkování vozidel na starostou určené místo. Potíže tím neskončily,“ řekl Právu mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Organizátor akce totiž slíbil, že hudební produkce bude ukončena do 22:00, aby nebyl narušován noční klid. Když pořadatel navzdory slibu a po několika marných výzvách produkci neukončil, policisté mu hudební aparaturu zabavili.

Na akci se podílelo jednačtyřicet policistů včetně třiadvaceti členů speciální pořádkové jednotky. Zákrok se obešel bez použití donucovacích prostředků. Pořadatele čeká správní řízení, v němž může dostat pokutu až 5000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám