Hlavní obsah

Kvůli parkování hodil řidič po ženě ořechem, potom dostal smetákem

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

O tom, že není radno parkovat na místě, kde se to někomu nelíbí, se přesvědčil ve čtvrtek v podvečer řidič, který zaparkoval své auto před domem na ulici V Kotlině v Olomouci. Skončilo to pro něj zhmožděním zad po ranách násadou na smeták.

Foto: Městská policie Olomouc, .

Násada od smetáku, která posloužila jako zbraň.

Článek

K fyzickému incidentu byli po šesté hodině večer vysláni na žádost řidiče městští strážníci.

„Po příjezdu na místo hlídku kontaktoval oznamovatel, který uvedl, že na místě zaparkoval své vozidlo u krajnice před jedním z domů. Po chvíli vyšla z domu žena, která mu sdělila, že si přeje, aby vozidlo přeparkoval a nestál před jejím domem,“ popsal Právu v pátek počátek incidentu mluvčí Městské policie v Olomouci Petr Čunderle.

Foto: Městská policie Olomouc, .

Údery násadou musely být silné. Svědčí o tom zhmožděniny na zádech řidiče.

Muž podle něj auto odmítl přeparkovat, a sám strážníkům přiznal, že ženě sprostě vynadal. „Následně vyšel ze stejného domu muž, který měl řidiče fyzicky napadnout, a to dvěma údery hliníkovou násadou na smeták do zad,“ uvedl mluvčí.

Na ženu zaútočil ořechem

Útočník se podle něj k úderům na místě strážníkům přiznal. „Uvedl přitom, že řidič auta po jeho ženě hodil vlašský ořech a také ji tahal za triko,“ konstatoval Čunderle s tím, že všichni zúčastnění byli na místě poučeni, že celý případ bude oznámen správnímu orgánu k dalšímu řešení. Muži, který uštědřil řidiči rány, hrozí za spáchání přestupku proti občanskému soužití pokuta ve výši až dvacet tisíc korun.

Vyloučeno však není ani to, že jeho čin bude nakonec kvalifikován jako trestný. To v případě, že by si rány vyžádaly delší léčení. „Napadený na místě uvedl, že nežádá lékařské ošetření a že se k vyšetření lékařem dostaví v případě zdravotních komplikací,“ dodal Čunderle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám