Hlavní obsah

V Prostějově hořel sklad, zasahovaly tři jednotky hasičů

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Rozsáhlý požár zachvátil v noci na sobotu skladovací prostory v Prostějově, místní části Močidýlka. Na jeho likvidaci se podílely tři jednotky hasičů. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje, .

Požár na okraji Prostějova likvidovaly tři jednotky hasičů.

Článek

Hasiči se podle něj o požáru v přízemním objektu o rozloze 20x40 metrů poblíž místní ubytovny dozvěděli zhruba půl hodiny před půlnocí. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Prostějova a dobrovolní z Vrahovic a Žešova. Požár se jim podařilo lokalizovat zhruba po hodině.

„Objekt, který byl využíván pro skladovaní různého materiálu a věcí nájemníků vedlejší budovy je po požáru zcela zničen, tam kde neprostoupily plameny, došlo k výraznému poškození zakouřením. Vlnitá eternitová krytina intenzivnímu žáru neodolala a na většině plochy popraskala či úplně propadla dovnitř budovy,“ uvedl mluvčí.

Hasiči podle něj museli v průběhu noci dohašovat velké množství malých ohnisek. „Některá místa ve stropních částech bylo potřeba pomocí trhací háků srazit a likvidovat skrytá hoření,“ poznamenal Hošák.

V objektu se naštěstí nenacházela žádná osoba. Požár se obešel bez zranění. „Výše škody je předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám