Hlavní obsah

Na Berounsku havarovala felicia plná studentů záchranářů

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Škoda Felicia plná studentů záchranářů havarovala v pátek odpoledne na Berounsku. Tři mladé lidi museli vyprostit hasiči, jeden z nich utrpěl vážná zranění. Studenti jeli údajně ze záchranářského cvičení.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Berounsku se převrátilo auto se studentyVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala po jedné hodině odpoledne nedaleko obce Bubovice v zatáčce, kde řidič pravděpodobně dostal smyk a sjel ze srázu a převrátil se na střechu.

"Ve vozidle se po našem příjezdu nacházely tři osoby, které jsme vyprostili. Hasiči následně provedli protipožární opatření a po zadokumentování nehody policií vůz vyprostili," uvedl mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Záchranáři vyslali k nehodě několik posádek a vrtulník. „Do nemocnice bylo transportováno pět lidí. Jeden člověk utrpěl vážná zranění a po vyproštění byl letecky transportován do pražské nemocnice. Další osoba utrpěla zranění lehčího charakteru a další tři lidé neměli viditelná poranění. Všichni byli posádkami záchranářů převezeni do nemocnic," uvedla mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Havarovali studenti

Podle informací z místa jeli v autě údajně studenti vyšší odborné školy oboru záchranář, kteří se na Berounsku účastnili cvičení Rescue Patrol, které probíhá až do neděle.

„Nebudu k tomu poskytovat žádné informace, nejsem k tomu kompetentní. Je to v šetření policie,“ řekl Novinkám Jiří Břečka z Výcvikového a vzdělávacího střediska Záchranáři Česká Kamenice, které soutěž pořádá.

"Policisté v současné době zjišťují příčinu nehody a vyšetřují veškeré okolnosti jejího vzniku," uvedl policejní mluvčí Pavel Truxa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám