Hlavní obsah

Rychlostí přes 200 km/h předjížděli na Karlovarsku policisty, natočila je kamera

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Dopravní policisté z Karlovarska řešili v předešlých dnech hned několik případů vysokého překročení povolené rychlosti, neukázněné řidiče ke všemu zachytila kamera v policejních autech. Dva šoféři jeli rychlostí přes 200 kilometrů v hodině a jeden předjížděl v místě, kde se to nesmí.

Kamery v policejních autech zachytily vysoké překročení rychlostiVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté zaznamenali závažné prohřešky řidičů během tří dnů na dálnici D6 a silnici I/6. První případ je z 24. srpna, kdy na dálnici v odpoledních hodinách předjížděl policejní Škodu Superb v civilní verzi 34letý řidič na motorce BMW.

„Radar ve služebním vozidle zaznamenal rychlost 229 km/h. Po odečtení toleranční odchylky tak řidič motocyklu překročil rychlost o 92 km/h,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žák.

Den poté předjížděl stejné policejní auto na silnici u Herstošice 20letý řidič ve vozidle BMW. „Na tom by nebylo nic protizákonného, kdyby v daném úseku nebyla umístěna značka zákazu předjíždění a zároveň vodorovná dopravní značka,“ upřesnil mluvčí.

Řidiče čeká správní řízení

Další případ překročení rychlosti je z večera 26. srpna. Policie tehdy přistihla na D6 ve směru ze Sokolova na Cheb řidiče vozidla Porsche, když předjížděl policisty v rychlosti 204 km/h.

„Vzhledem k tomu, že žádný z výše uvedených přestupků nebylo dle zákona možné řešit příkazem na místě, budou přestupky uvedených řidičů oznámeny příslušnému správnímu orgánu k projednání,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám