Hlavní obsah

Kamión na Orlickoústecku uvízl na přejezdu. Těsně před vlakem prorazil závoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Orlicí

Na železničním přejezdu na Orlickoústecku uvízl v pondělí řidič kamiónu. Aby zabránil střetu s vlakem, prorazil závoru a zastavil opodál. Událost prověřuje policie.

Foto: Policie ČR

Kamión urazil závoru na přejezdu v Chocni.

Článek

Dvaatřicetiletý cizinec přijel k přejezdu v Chocni před pondělní druhou hodinou odpoledne. Podle policie pak pravděpodobně vjel na přejezd, když svítila červená světla, a uvízl na kolejích.

„Aby zabránil střetu s blížícím se vlakem, přerazil sklopené závory a vyjel mimo koleje. Při tomto hazardu nebyl naštěstí nikdo zraněn,“ informovala mluvčí policie Lenka Vilímková.

Foto: Policie ČR

Kamión urazil závoru na přejezdu v Chocni.

Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Škodu policie vyčíslila na 16 tisíc korun. „Řidiči jsme uložili kauci 5000 korun a celou událost nadále prověřujeme,“ konstatovala Vilímková.

Podobné incidenty nejsou ojedinělou záležitostí. Naposledy uvízl kamión na přejezdu v červnu na Hodonínsku. Řidič rovněž prorazil závory, aby se vyhnul srážce s vlakem. [celá zpráva] V únoru vjel na červenou na přejezd ve Frýdku-Místku řidič s autobusem, v němž byli cestující. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Kamión na Hodonínsku prorazil závory na přejezduVideo: Policie ČR

Reklama

Výběr článků

Načítám