Hlavní obsah

Útočník napadl v plzeňské nemocnici starší pacientku, chtěl ji znásilnit

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, pab, zaš

Kriminalisté hledají šestatřicetiletého Ondřeje Obsta z Českokrumlovska kvůli podezření, že v neděli ráno napadl 75letou pacientku rehabilitačního oddělení plzeňské fakultní nemocnice a pokusil se ji znásilnit. Seniorka začala křičet a poté, co se jí podařilo zmáčknou tísňové tlačítko, muž z pokoje utekl.

Foto: Policie ČR

Hledaný Ondřej Obst.

Článek

Útok na pacientku se odehrál před půl šestou ráno. „Zabýváme se mravnostním trestným činem a prověřujeme všechny jeho okolnosti,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že pachateli hrozí až pět let vězení.

Policisté pátrání po Obstovi vyhlásili na základě kamerových záznamů. Muž je vysoký 190 až 195 centimetrů, má rovné hnědé vlasy a hnědé oči. Podle údajů v policejní databázi o hledaných osobách je nebezpečný.

Podle informací ředitele fakultní nemocnice Václava Šimánka se měl incident odehrát na jednom z otevřených oddělení. „Ten člověk podle všeho využil znalosti prostředí. Přijímáme přísnější režimová opatření, tak aby k něčemu podobnému už nemohlo dojít,“ řekl Právu Šimánek.

Mluvčí nemocnice Gabriela Levorová doplnila, že muž vnikl na oddělení ve chvíli časové prodlevy při zavírání automatických dveří.

Zda muž pacientku znal, zatím není jasné. „V tuto chvíli nám nepřísluší, abychom to zkoumali,“ dodal Šimánek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám