Hlavní obsah

Majitel chaty nařezal dřevo a odjel pryč. Objekt málem vzplál od žhavých pilin

– Čankovice
Novinky, kub

Hasiči likvidovali v pondělí plameny, které málem pohltily chatu v Čankovicích na Pardubicku. Majitel řezal ráno dřevo a v poledne odjel pryč. Jenže třením suchého dřeva o kotouč vznikly žhavé piliny, které později rozpálily i kusy dřeva, a hromada se během odpoledne rozhořela. Požár vyřešili hasiči, kteří jeli shodou okolností kolem.

Foto: HZS Pardubického kraje

Dřevo se u chaty v Čankovicích vzňalo od žhavých pilin

Článek

Muž řezal smrkové dřevo od osmi do deseti hodin dopoledne. „Kotouč pily byl tupý a docházelo k tření, což bylo tedy příčinou vzniku požáru,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Hasiči si ohně všimli krátce před 19:00, když jeli zrovna s cisternou z Hrochova Týnce. „Viděli za rekreačním objektem kouř. Ihned se tam zajeli podívat a uviděli plameny a nikoho poblíž,“ sdělila mluvčí.

Foto: HZS Pardubického kraje

Dřevo se u chaty v Čankovicích vzňalo od žhavých pilin

Na místě nakonec zasahovaly také dvě dobrovolné jednotky. Podle vyšetřovatele vznikla na chatě a dřevu škoda předběžně 60 tisíc korun.

„Uchránit se podařilo majetek ve výši 1,1 miliónu korun na rekreačním objektu a přilehlé stodole. Stačilo tam přijet o chvilku déle a objekt by byl v plamenech,“ dodala Horáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám