Hlavní obsah

Senior zapadl na Nymbursku v bahně rybníku, našel ho vrtulník s termovizí

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záhornice

Desítky policistů a hasičů pátraly minulý týden po jednasedmdesátiletém pohřešovaném muži ze Záhornice na Nymbursku. Nasazen byl také policejní vrtulník s termovizí, a právě díky němu se muže podařilo vypátrat. Byl zapadlý v bahně, ale živý a zdravý.

Policie zachránila seniora díky vrtulníku s termovizíVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Seniora pohřešovala rodina od pondělí 6. srpna, kdy ráno odešel z domu neznámo kam. Pohřešován byl podle pilota vrtulníku čtyři dny, než se ho podařilo nalézt.

„Poté, co jsme přijali oznámení, byla prověřena zdravotnická zařízení a podniknuty všechny kroky k jeho nalezení. Obavy o zdraví pohřešovaného nás vedly k zorganizování pátrací akce, které se zúčastnily desítky policistů včetně kriminalistů a psovod,“ sdělila policejní mluvčí Vendulka Marečková.

„K pátrání se připojily také desítky hasičů a dobrovolníků. Napomáhal i policejní vrtulník, který propátrával okolí,“ uvedli k akci nymburští kriminalisté.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie našla seniora pomocí vrtulníku s termoivizí

Termovize ve vrtulníku ale nešla kvůli horkému počasí naplno využít. Vrtulník se proto na Nymbursko vrátil ve večerních hodinách. To už byla jeho posádka úspěšná a pohřešovaného seniora opravdu našla.

„Seděl na kraji rybníku, v bahně, byl živý. Rozsvítili jsme směrem k němu reflektor, aby věděl, že o něm víme, a že pomoc je na cestě,” uvedl jeden z policejních pilotů.

Policista museli seskočit

Na místě se nedalo kvůli nepřístupnému terénu přistát. Vrtulník se proto k zemi jen přiblížil a jeden z policistů seskočil dolů. Společně s dalším kolegou pak seniora vytáhl z bahna.

„Pohřešovaný muž byl vytažen z bahna a následně předán zdravotníkům," dodala Marečková.

Reklama

Výběr článků

Načítám