Hlavní obsah

Škoda po požáru v Kutné Hoře přesáhla 10 miliónů

Aktualizováno

V Kutné Hoře v městské části Karlov hořel odpad a minimálně jeden nákladní vůz ve stejném areálu. Krátce před devatenáctou hodinou hasiči dostali požár odpadu pod kontrolu. Škoda dosáhla více než deset miliónů korun, dým poškodil část elektroniky v přilehlé hale.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár v Kutné HořeVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

Z místa již odletěl vrtulník. Vedlejší pole bylo zcela uhašeno. Dohašovací práce v areálu však budou pokračovat až nejspíše do pondělního rána. Na místo byl povolán hasicí speciál z automobilky Škoda Auto, který disponuje tzv. lehkou pěnou.

Těžká technika bude rozhrnovat svitky plastů a lepenky a materiál se bude pěnou plnit.

Stupeň požárního poplachu byl po 20. hodině snížen ze třetího na druhý.

Příčina vzniku požáru není známa. Požár v průmyslovém areálu v městské části Karlov nahlásil svědek na tísňovou linku hasičů kolem 14:30.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Vrtulník hasí požár odpadu v Kutné Hoře v městské části Karlov

Vyhlášen byl původně třetí stupeň poplachu ze čtyř možných. Dým byl vidět z několika kilometrů, například z Kolína, který je od Kutné Hory vzdušnou čarou asi deset kilometrů. Viděli ho ale i obyvatelé pražského sídliště Kobylisy.

Zdravotničtí záchranáři museli ošetřit pět hasičů, dva z nich převezli do nemocnice. "Zhoršený zdravotní stav byl způsobený převážně přehřátím, u jedné osoby kvůli kolapsu z přehřátí byl nutný transport do nemocnice v Kutné Hoře. Druhá osoba se nadýchala zplodin hoření, také byla převezena do nemocnice," řekla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Kromě odpadu zcela shořela také hala, která byla v bezprostředním sousedství požáru. Hasičům se podařilo ochránit další okolní haly, některé z nich ale poškodilo sálavé teplo. V jedné z hal je sklad elektroniky v hodnotě několika miliónů korun.

„Hasiči zasahují v dýchací technice, velitel vyhlásil třetí stupeň poplachu, snaží se zabránit rozšíření na přilehlou halu,” řekl již dříve mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel. Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý - zvláštní, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hasiči zasahují u požáru odpadu v Kutné Hoře v městské části Karlov.

Požár se rozšířil na přilehlé pole, hasiči povolali vrtulník s vakem na vodu.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý – zvláštní, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Stále je v platnosti varování meteorologů před požáry. [celá zpráva]

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hasiči zasahují u požáru odpadu v Kutné Hoře v městské části Karlov.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

V Kutné Hoře v městské části Karlov hoří odpad a minimálně jeden nákladní vůz.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

V bezprostřední blízkosti požáru stojí hala, kterou se hasiči snaží před ohněm uchránit. Požár se rozšířil i na blízké pole.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám