Hlavní obsah

Muž skočil do zatopeného lomu na Vyškovsku, poranil si hlavu a zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyškov
Aktualizováno

Vážné zranění hlavy utrpěl muž, který ve středu skákal do zatopeného lomu v Lulči na Vyškovsku. I přes okamžitou resuscitaci, kterou mu poskytli svědci i záchranáři, zemřel.

Foto: Roman Olejník, Mapy.cz

Zatopený lom Hartlovka v Lulči

Článek

Neštěstí se stalo ve středu po 19:00. "K pacientovi jsme vyslali pozemní lékařskou posádku z Vyškova a záchranářský vrtulník. Muž středního věku byl při příjezdu naší první posádky v bezvědomí a přítomní svědci se ho snažili oživovat," uvedla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Lékařka spolu se zdravotnickými záchranáři neprodleně převzala resuscitaci, zranění hlavy muže však bylo natolik vážné, že ji musela po 20 minutách ukončit jako neúspěšnou.

"Celý zásah probíhal za extrémně obtížných podmínek, za bouřky a v hustém dešti. Naše posádky děkují svědkům za pomoc při zásahu, když nad resuscitujícími zdravotníky drželi plachtu," uvedla mluvčí.

Policie uvedla, že šlo o firemní setkání na přírodním koupališti, na němž se někteří účastníci rozhodli zchladit skokem do vody ze skalního výběžku. Jednačtyřicetiletý muž ale skok nezvládl. "Dle dosavadních informací při odrazu uklouzl a zavadil o skálu. Policisté na místě nezjistili cizí zavinění," uvedla policejní mluvčí Alice Musilová.

Záchranáři zároveň varovali před nebezpečnými skoky do neznámé vody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám